Inkubator

Inkubator

En inkubator sørger for et kontrolleret miljø, hvor man har mulighed for at opretholde de optimale forhold og temperaturer for celle- og vævskulturer samt andre prøver, som kræver et rent, afgrænset miljø. De er ideelle til mikrobiologisk og cellebiologisk inkubation.

Der findes forskellige typer af inkubatorer alt efter hvilke parametre, man har behov for at kontrollere. Dette inkluderer bl.a. temperatur, kuldioxid, ilt og bevægelse/rysten.

Varmen i inkubatorer kan være baseret på naturlig eller mekanisk/tvungen konvektion. Ved tvungen luftcirkulation bliver luften viftet ensartet rundt i inkubatoren af en blæser, hvilket skaber en mere kraftig turbulens i luften. Omvendt giver naturlig konvektion en mere blid luftcirkulation, da det her dannes naturlige luftstrømme baseret på forskellig lufttæthed og tyngdekraften. Varm luft vil naturligt stige til vejrs, da det udvider sig og er mindre lufttæt, mens den kolde luft har en større lufttæthed, og dermed falder til bunds. Den stigende varme luft køles langsomt af og vil begynde at falde, hvorefter processen gentages forfra. Dette skaber dog en mindre ensartet temperatur i inkubatoren i forhold til den mekaniske konvektion.

BD-S 056 Solid.Line inkubator fra Binder er af høj kvalitet og har høj pålidelighed, og inkubatoren er derfor velegnet til brug i forskning og kvalitetssikring.

BD-S 056 Solid.Line inkubatoren har en kapacitet på 62 liter og fås også i en udgave med 118 liter (BD-S 115). Inkubatoren opererer i temperaturområdet fra +5 °C over rumtemperatur til +70 °C. Temperaturen kan justeres med 1 °C og har en temporal temperaturvarians på ±0.1 °C og en spatial temperaturafvigelse på ±0.7 °C. Inkubatoren er udstyret med APT.line™ opvarmningskammer-teknologi (Advanced Preheating Technology), som sikrer en homogen fordeling af temperaturen i det indre kammer til prøverne - både ved naturlig og tvungen konvektion. BD-S 056 Solid.Line inkubatoren fungerer med naturlig luftcirkulation, hvor et U-formet opvarmningskammer fungerer som en luft-jakke med integrerede varmelementer, som opvarmer luften til præcist til den ønskede temperatur. Den omkransende luft-jakke afgiver og sikrer herved en homogen opvarmning af det indre kammer.

Denne inkubator til laboratoriet har en regulator med timerfunktion, som kan sættes mellem 1 minut og 99 timer, og en integreret klasse 3.1 sikkerhedsanordning (DIN 12880) med visuel alarm. Den indvendige dør i inkubatoren er fremstillet af sikkerhedsglas. Den indre glasdør sikrer minimal forstyrrelse af temperaturen i inkubatoren, da man kan observere inkubatorens indhold uden at åbne døren.

BD-S 056 inkubatoren leveres inkl. to krom-belagte hylder, men der er plads til max. fire flytbare hylder i alt.

Find flere inkubatorer via Carl Roth.

Finder du ikke det, du søger, kan vi måske alligevel hjælpe, kontakt os på info@frisenette.dk eller 86 34 22 44.

Varenummer
Navn
Type
Størrelse
Antal / pk
Pris
Inkubator BD-S Solid.Line 62 liter, BD-S 056
Type: Inkubator BD-S Solid.Line
Størrelse: 62 L
Antal / pk: 1
Inkubator BD-S Solid.Line 62 liter, BD-S 056
Du skal være logget ind for at se pris