Muffelovne

Muffelovne

Muffelovne er en universel opvarmningsenhed, hvor der er adskillelse mellem brændstoffet og det materiale, som skal opvarmes eller brændes. Dette eliminerer forurening af prøverne. Nogle muffelovne kan producere arbejdstemperaturer op til 1800 °C, men de mest gense muffelovne har metalwire-varmeelementer, som kan opnå en maksimumtemperatur i området 1000 °C til 1200 °C.

En muffelovn har mange anvendelsesmuligheder og kan derfor anvendes indenfor flere forskellige arbejdsområder her iblandt termisk behandling i industrien af byggematerialer, analytisk kemi- og farmaci-industrien. Muffelovnene bruges bl.a. til sterilisering af biologisk farligt materiale/affald, sterilisering af instrumenter og medium for aseptiske assays, tørring af glasudstyr, lægemiddeltestning samt prøvebehandling til vandkvalitets-, olie- og miljøanalyser.

Muffelovne findes i forskellige kammerstørrelser, overordnet størrelse, og med forskellige arbejdstemperaturområder, temperaturensartethed, kontrolløsninger og opvarmningstider. Overordnet størrelse er fra små bord-modeller til større fritstående gulv-modeller.

ELF 11/6b muffelovn fra Carbolite Gero er en starter-ovn fra ELF-serien, der har en maksimumtemperatur på 1100 °C. ELF 11/6b muffelovnen har en kapacitet på 6 liter og fås også i udgaver med 14 og 23 liter. Alle tre størrelser i ELF-serien er bordmodeller med en simpel ”drop-down” dør med luftrum til at minimere udetemperaturen og en keramisk skorsten på toppen til ventilation. Generelt er ELF muffelovnene bygget med et hårdt keramisk ildsted, der har diffuse varmespiraler på begge sidevægge og vakuum-formet fiberisolering. Kammeret er beklædt med dobbelt vægge for at holde omgivelsestemperaturen nede også.

ELF 11/6b muffelovnen er med PID-reguleret temperaturprogrammering på en digital skærm, som viser både mål- og aktuel temperatur. Man kan indsætte en temperaturkontrolprofil med to segmenter, opvarmningshastighed og holde-tid, via en indbygget timerfunktion, som kan kører i op til 99 timer og 59 minutter. Timerfunktionen kan operere i fem forskellige tilstande.
Samtidig har muffelovnen en kort opvarmningstid på max. 35 minutter ved hurtigste hastighed.

Find flere muffelovne og laboratorieovne via Carl Roth.

Finder du ikke det, du søger, kan vi måske alligevel hjælpe - kontakt os på info@frisenette.dk eller 86 34 22 44.

Varenummer
Navn
Type
Størrelse
Antal / pk
Pris
Muffelovn ELF 11/6b, 6 liter
Type: Muffelovn
Størrelse: 6 L
Antal / pk: 1
Muffelovn ELF 11/6b, 6 liter
Du skal være logget ind for at se pris